Page 11 - 1012
P. 11

‫מועד אוקטובר ‪2012‬‬                        ‫‪- 10 -‬‬  ‫	חשיבה מילולית ‪ -‬פרק ראשו	ן‬

                                ‫‪ 	.19‬באיזה הקשר מוזכרת בקטע השליטה באש (שורה ‪?)15‬‬

                           ‫(‪ )1‬בתור יכולת שהקדימה את המעבר מתפריט צמחי לאכילת בשר‬
‫(‪ 	)2‬בתור אחד הגורמים לשיפור כושר התחרות של האדם הקדמון בטורפים על מקורות המזון‬

                                ‫(‪ 	)3‬בתור אחד התהליכים שהביאו לידי הפחתת עומס הלעיסה‬
                                           ‫(‪ 	)4‬בתור יכולת שקדמה ליצירת כלי חיתוך וכתישה‬

                   ‫‪ 	.20‬על פי הקטע‪ ,‬איזו מן הקבוצות הבאות התאפיינה בשיניים ובלסתות הגדולות ביותר?‬

                                                                             ‫(‪ )1‬בני אדם שניזונו מבשר‬
                                                                   ‫(‪ )2‬בני אדם מטיפוס “האדם היכול"‬

                                                                        ‫(‪ )3‬בני אדם בעלי תיאבון בריא‬
                                                         ‫(‪ )	4‬בני אדם שחיו לפני יותר משני מיליון שנה‬

         ‫‪ .	21‬איזו מן האפשרויות הבאות מציגה באופן הנכון ביותר את סדר ההתרחשויות שמדובר בהן בפסקה השלישית?‬

       ‫(‪ )	1‬פיתוח כלים ואמצעי ציד ← שיפור כושר התחרות של האדם הקדמון בטורפים על מקורות המזון ← מעבר‬
                                                           ‫לתפריט בשרי ← הפחתה בעומס הלעיסה על המשנן‬

‫(‪ )	2‬מעבר לתפריט בשרי ← הפחתה בעומס הלעיסה על המשנן ← התפתחות "האדם היכול" ← פיתוח כלים ואמצעי‬
                                                                                                                   ‫ציד‬

       ‫(‪ 	)3‬פיתוח כלים ואמצעי ציד ← מעבר לתפריט צמחי ← שיפור כושר התחרות של האדם הקדמון בטורפים על‬
                                                          ‫מקורות המזון ← הפחתה בעומס הלעיסה על המשנן‬

‫(‪ 	)4‬מעבר לתפריט בשרי ← פיתוח כלים ואמצעי ציד ← שיפור כושר התחרות של האדם הקדמון בטורפים על מקורות‬
                                                                  ‫המזון ← הפחתה בעומס הלעיסה על המשנן‬

‫של האדם‪ ,‬ואילו הפסקה האחרונה מתארת כיצד‬    ‫הפסקה השלישית מתארת כיצד השפיעה צריכת המזון על‬     ‫‪	.22‬‬
                                                                     ‫השפיעה צריכת המזון על ‪.‬‬

                                                        ‫(‪ )	1‬התפתחותו הפיזית ‪ /‬מעמדו החברתי‬
                                         ‫(‪ 	)2‬התפתחותו התרבותית ‪ /‬יכולת ההישרדות הפיזית שלו‬

                                                     ‫(‪ 	)3‬מעמדו החברתי ‪ /‬התפתחותו התרבותית‬
                                                ‫(‪ )	4‬יכולת ההישרדות הפיזית ‪ /‬התפתחותו הפיזית‬

                          ‫‪ .	23‬מה משתמע מנוסח התקנה “את מגשו של ‪ ...‬ארבע ארוחות" (שורות ‪?)26-24‬‬

                   ‫(‪ 	)1‬בתקופת קביעת התקנות לא היה קשר בין כמות המזון שצרך האדם לבין מעמדו‬
                                                              ‫(‪ )2‬האבירים קיבלו יותר מזון מן הנסיכים‬

                                                          ‫(‪ )3‬המלך קיבל מזון בכמות של ארבע ארוחות‬
                                       ‫(‪ )	4‬מעמדם של הארכיבישופים היה גבוה ממעמדם של האבירים	‬

                                                                                       ‫© כל הזכויות שמורות למרכז ארצי לבחינות ולהערכה (ע"ר)‬

‫אין להעתיק או להפיץ בחינה זו או קטעים ממנה בכל צורה ובכל אמצעי‪ ,‬או ללמדה ‪ -‬כולה או חלקים ממנה ‪ -‬בלא אישור בכתב מהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה‪.‬‬
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16