Page 11 - index
P. 11
.18התשובה הנכונה היא (.)2
מוסקוביץ' טען כי הרדיפה אחר האוניברסלי מיותרת ,מפני שהוא כלל אינו קיים (שורה .)8כדי לקבוע
איזה מהמצבים המתוארים בתשובות מספק עדות שתחזק טענה זו ,נחפש מצב שבו העדפותיהם של רועי
ומיכל שונות מבחינת טעם.
תשובה ( )1אינה נכונה .במצב המתואר בתשובה זו ההבדל בין ההעדפות של רועי ומיכל לא נובע מעניין של
טעם ,אלא מעניין של מחיר (בעוד רועי נוהג להכין סלט עם עגבניות שרי ,מיכל מעדיפה סלט ללא עגבניות
שרי בשל מחירן היקר) .מצב זה אינו מחזק את טענתו של מוסקוביץ' ,שכן הוא טוען כי אין טעם
אוניברסלי.
תשובה ( )2נכונה .המצב המתואר בתשובה זו מחזק את טענתו של מוסקוביץ' .כאמור ,מוסקוביץ' טען
שאין טעם אוניברסלי ,כלומר ,אין טעם אחד שאהוב על כולם .ואכן ,בתשובה זו מתואר הבדל בין הטעם
של רועי ומיכל; רועי נהנה מטעמו המתוק של גזר בסלט ,ואילו טעמה של מיכל שונה – לטענתה ,טעמו
המתוק של הגזר פגם בטעמו החמצמץ של הסלט האהוב.
תשובה ( )3אינה נכונה .המצב המתואר בתשובה זו אינו תומך בטענתו של מוסקוביץ׳ ,אלא סותר אותה.
כאמור ,מוסקוביץ' טען שאין טעם אוניברסלי ,ואילו מתשובה זו עולה כי רועי ומיכל חולקים טעם זהה –
שניהם מסכימים שהוספת שמיר לסלט תפגע בטעמו ,אלא אם יש בו כוסברה.
תשובה ( )4אינה נכונה .המצב המתואר בתשובה זו אינו תומך בטענתו של מוסקוביץ׳ ,שכן עולה ממנה כי
רועי ומיכל חולקים טעם דומה; אף שתחילה מיכל הייתה ספקנית לגבי הוספת אגוזים לסלט ,לאחר
שטעמה מסלט המכיל אגוזים היא שינתה את דעתה ,וכעת חושבת שהוספת אגוזים לסלט חשובה
והכרחית.
.19התשובה הנכונה היא (.)2
כדי לקבוע איזו מן האפשרויות המוצגות בתשובות עולה מן הפסקה השנייה בנוגע לטענתו של משרד
החקלאות ולפיה הבנזואט מסוכן לבריאות ,נעמוד תחילה על עיקרי הדברים המתוארים בפסקה זו .לאחר
מכן נבחן איזו מן התשובות עולה בקנה אחד עם הדברים.
הטענה בדבר הסכנה בשימוש בבנזואט הביאה לכך שבסופו של דבר קטשופ המכיל בנזואט נעלם מן העולם
(כפי שעולה מהתיאור המפורט של מהלך העניינים אשר הוביל לכך בשורות ,)13-18שכן ,בעקבות הטענה
יצרני הקטשופ עברו לייצור קטשופ שבו חומץ משמש כחומר משמר .אם כן ,ניתן לומר כי הטענה של משרד
החקלאות הביאה לפיתוח קטשופ ללא בנזואט ,שזהו למעשה הקטשופ המוכר לנו כיום.
תשובה ( )1אינה נכונה .מן הפסקה עולה כי טענת משרד החקלאות הביאה לפיתוח קטשופ ללא בנזואט .נשים
לב שלאורך הפסקה כלל לא דובר או נרמז שהטענה כי בנזואט מסוכן לבריאות התבררה כנכונה .רק תוארו
בפנינו ההשפעות שהיו לטענה זו על האופן שבו מייצרים קטשופ.
תשובה ( )2נכונה .מן הפסקה אכן עולה כי טענת משרד החקלאות הביאה לפיתוחו של הקטשופ המוכר לנו
כיום .כפי שהוסבר לעיל ,טענה זו הביאה לפיתוח קטשופ ללא בנזואט ,שזהו הקטשופ המוכר לנו כיום.

