Page 9 - ver1
P. 9

‫מובהק‪.‬‬
                        ‫תשובה (‪ )4‬אינה נכונה‪ .‬במשפט הראשון נטען כי איש איננו יכול להכחיש שהתרבויות‬
                        ‫הלאומיות פורחות‪ ,‬למרות תהליך הגלובליזציה של התרבות‪ .‬כלומר‪ ,‬פריחת התרבויות‬
                 ‫הלאומיות מעידות כי לגלובליזציה של התרבות לא הייתה השפעה רבה‪ ,‬אם בכלל‪ ,‬עליהן‪ .‬אם‬
                    ‫כן‪ ,‬אין היגיון בכך שבמשפט הבא‪ ,‬בו אמורה להופיע טענה מנוגדת לאמור במשפט הראשון‬
                   ‫(כפי שמעידה המילה "ואולם") מוצגת טענה דומה – יש הסבורים שהטענות בדבר השפעתה‬
                  ‫של הגלובליזציה מופרכות‪ ,‬שכן הן מתעלמות מהעובדה שמוסדות תרבות מרכזיים המעלים‬

                                                                        ‫את הערכים הלאומיים דווקא משגשגים‪.‬‬

                                                                                         ‫‪ .17‬התשובה הנכונה היא (‪.)3‬‬
                 ‫כיצד לצרוך את המוצרים שאנו מכניסים למקרר‪ ,‬האם בשיטת "נכנס ראשון – יוצא אחרון"‪,‬‬
                 ‫או בשיטת "נכנס אחרון – יוצא ראשון"? ובכן‪ ,‬הדבר תלוי בסוג המוצר הנצרך‪ :‬אשר לירקות‪,‬‬

                    ‫טריותם חשובה ביותר‪ ,‬ולכן עדיף לנקוט לגביהם את השיטה השנייה גם אם נאלץ להשליך‬
                   ‫את הירקות הישנים מן המקרר; אשר למוצרי חלב‪ ,‬גם אם אינם טריים מאוד‪ ,‬העיקר שלא‬

                                                       ‫יתקלקלו במקרר‪ ,‬ולכן לגביהם עדיפה השיטה הראשונה‪.‬‬

                     ‫תשובה (‪ )1‬אינה נכונה‪ .‬בחלקה הראשון של הפסקה מתוארות שתי שיטות לצריכת מוצרי‬
                      ‫מזון שנמצאים במקרר‪ :‬הראשונה היא "נכנס ראשון – יוצא ראשון"‪ ,‬כלומר המוצר הכי‬
                      ‫פחות טרי נצרך ראשון‪ ,‬והשנייה היא "נכנס אחרון – יוצא ראשון"‪ ,‬כלומר המוצר הטרי‬
                      ‫ביותר נצרך ראשון‪ .‬בחלקה השני של הפסקה הוסבר כי הבחירה באחת מן השיטות הללו‬
                      ‫תלויה בסוג המוצר שנצרך‪ :‬כשמדובר בירקות‪ ,‬טריותם חשובה ביותר‪ ,‬ולכן עדיף לנקוט‬
                 ‫לגביהם את השיטה השנייה (הטרי ביותר נצרך ראשון – מתאים)‪ ,‬גם אם פירוש הדבר שנאלץ‬
                     ‫להשליך את הירקות הישנים מן המקרר‪ .‬כשמדובר במוצרי חלב‪ ,‬עדיף לצרוך את הטריים‬
                ‫קודם‪ ,‬גם אחרים יתקלקלו במקרר‪ .‬לפיכך אין היגיון שלגביהם עדיפה השיטה הראשונה (הכי‬
                      ‫פחות טרי נצרך ראשון)‪ ,‬שכן אם הטריות חשובה בשני סוגי המזון‪ ,‬אזי שעבור שניהם יש‬

                                                                                            ‫לנקוט בגישה השנייה‪.‬‬
                     ‫תשובה (‪ )2‬אינה נכונה‪ .‬בחלקה הראשון של הפסקה מתוארות שתי שיטות לצריכת מוצרי‬
                    ‫מזון שנמצאים במקרר‪ :‬הראשונה היא "נכנס אחרון – יוצא ראשון"‪ ,‬כלומר המוצר הטרי‬
                 ‫ביותר נצרך ראשון‪ ,‬והשנייה היא "נכנס ראשון – יוצא ראשון"‪ ,‬כלומר המוצר הכי פחות טרי‬
                     ‫נצרך ראשון‪ .‬בחלקה השני של הפסקה הוסבר כי הבחירה באחת מן השיטות הללו תלויה‬
                 ‫בסוג המוצר שנצרך‪ :‬כשמדובר בירקות‪ ,‬טריותם חשובה ביותר‪ ,‬ולכן עדיף לנקוט לגביהם את‬
                    ‫השיטה השנייה (הכי פחות טרי נצרך קודם)‪ ,‬כדי שתמיד נאכל את הירקות הטריים ביותר‬

                        ‫במקרר‪ .‬אם כן‪ ,‬אין היגיון בהשלמה זו‪ ,‬שכן כדי לאכול את הירקות הטריים ביותר יש‬
                                                                ‫להשתמש בשיטה הראשונה‪ ,‬ולא בשיטה השנייה‪.‬‬

                      ‫תשובה (‪ )3‬נכונה‪ .‬בחלקה הראשון של הפסקה מתוארות שתי שיטות לצריכת מוצרי מזון‬
                ‫שנמצאים במקרר‪ :‬הראשונה היא "נכנס ראשון – יוצא ראשון"‪ ,‬כלומר המוצר הכי פחות טרי‬

                    ‫נצרך ראשון‪ ,‬והשנייה היא "נכנס אחרון – יוצא ראשון"‪ ,‬כלומר המוצר הטרי ביותר נצרך‬
                      ‫ראשון‪ .‬בחלקה השני של הפסקה הוסבר כי הבחירה באחת מן השיטות הללו תלויה בסוג‬
                      ‫המוצר שנצרך‪ :‬כשמדובר בירקות‪ ,‬טריותם חשובה ביותר‪ ,‬ולכן עדיף לנקוט לגביהם את‬

‫‪9‬‬
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14