Page 8 - ver1
P. 8

‫‪ .14‬התשובה הנכונה היא (‪.)4‬‬
     ‫כיצד לקבוע איזו מן הטענות שמופיעות בתשובות אינה יכולה להשתמע מחילופי הדברים בין שני‬

                                                                 ‫השפים‪ ,‬נבחן תחילה את מהות דבריהם‪.‬‬

      ‫תחילה מוצג בפנינו נתון‪ ,‬שלפיו‪ ,‬בהשוואה לשנה שעברה‪ ,‬חלה ירידה בכמות המבקרים במסעדת‬
 ‫״כרמלה״‪ .‬שף א סבור כי ירידה זו נובעת מכך שיותר ויותר אנשים סיגלו לעצמם אורח חיים צמחוני‪.‬‬
  ‫אם כן‪ ,‬ניתן להסיק שהתפריט במסעדה פחות מתאים לקהל הצמחוני‪ ,‬דהיינו‪ ,‬מדובר בתפריט בשרי‪.‬‬

     ‫בתגובה‪ ,‬אומר לו שף ב ״אבל התפריט במסעדה שונה השנה״‪ .‬לפיכך‪ ,‬אנחנו יכולים להבין שבשנה‬
   ‫הקודמת הציעה המסעדה תפריט בשרי‪ ,‬אך כיום היא מציעה תפריט צמחוני‪ .‬כמו כן‪ ,‬הוא מוסיף כי‬
 ‫״מסעדת ׳ציונה׳ הסמוכה עמוסה לעייפה כל יום!״‪ .‬מאחר שעובדה זו הובאה כבסיס להחלשת סברתו‬

        ‫של שף א‪ ,‬לפיה מגמת המעבר לצמחונות אינה הגורם לירידה בכמות הלקוחות‪ ,‬אנו מבינים כי‬
                                                                     ‫במסעדת ״ציונה״ מוגש תפריט בשרי‪.‬‬

          ‫תשובה (‪ )1‬אינה נכונה‪ .‬כפי שהוסבר לעיל‪ ,‬מחילופי הדברים בין השפים אכן עולה כי מסעדת‬
‫״כרמלה״ הציעה בשנה הקודמת תפריט בשרי‪ ,‬שהרי שף ב ציין את העובדה כי התפריט במסעדה שונה‬

     ‫השנה‪ ,‬על מנת להחליש את מסקנתו של שף א‪ ,‬לפיה מגמת המעבר לצמחונות היא שגרמה לירידה‬
                                                                                          ‫בהיקף הלקוחות‪.‬‬

          ‫תשובה (‪ )2‬אינה נכונה‪ .‬כפי שהוסבר לעיל‪ ,‬מחילופי הדברים בין השפים אכן עולה כי מסעדת‬
 ‫״כרמלה״ מציעה השנה תפריט צמחוני שהרי שף ב ציין את העובדה כי התפריט במסעדה שונה השנה‬
  ‫(כלומר מתפריט בשרי לתפריט צמחוני)‪ ,‬על מנת להחליש את מסקנתו של שף א‪ ,‬לפיה מגמת המעבר‬

                                                         ‫לצמחונות היא שגרמה לירידה בהיקף הלקוחות‪.‬‬
 ‫תשובה (‪ )3‬אינה נכונה‪ .‬כפי שהוסבר לעיל‪ ,‬מחילופי הדברים בין השפים אכן עולה כי מסעדת ״ציונה״‬
‫מציעה תפריט בשרי‪ ,‬שהרי שף ב ציין את העובדה כי מסעדת ״ציונה״ עמוסה לעייפה‪ ,‬על מנת להחליש‬

           ‫את מסקנתו של שף א‪ ,‬לפיה מגמת המעבר לצמחונות היא שגרמה לירידה בהיקף הלקוחות‪.‬‬
‫תשובה (‪ )4‬נכונה‪ .‬מן האמור לעיל עולה כי מסעדת ״ציונה״ מגישה תפריט בשרי‪ ,‬ולא תפריט צמחוני –‬

       ‫כפי שנטען בתשובה זו – שהרי העובדה כי מסעדה זו עמוסה לעייפה מדי יום נועדה להחליש את‬
               ‫מסקנתו של שף א‪ ,‬לפיה מגמת המעבר לצמחונות היא שגרמה לירידה בהיקף הלקוחות‪.‬‬

                                                                                 ‫‪ .15‬התשובה הנכונה היא (‪.)3‬‬
        ‫כדי לקבוע איזו מן האמירות שמופיעות בתשובות‪ ,‬עולה מדבריו של סארטר‪ ,‬נעמוד תחילה על‬

                                                                                                    ‫מהותם‪.‬‬

 ‫סארטר מקביל את יצירת האדם על ידי האל ליצירת סכין על ידי אמן‪ .‬לדבריו‪ ,‬כשם שאמן יוצר סכין‬
   ‫לפי הגדרה מסוימת וטכניקה מתאימה‪ ,‬כך גם האל יוצר את האדם‪ .‬כלומר‪ ,‬בתבונתו של האל מצוי‬
  ‫הרעיון אשר לאופן שבו אמור האדם להיווצר ולהיות (״וכך כל אדם ואדם הוא מימוש של קונספציה‬
                                                                    ‫מסוימת המצויה בתבונה האלוהית״)‪.‬‬
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13