Page 7 - ver2
P. 7
לקוחות שקיבלו רק תלושי הנחה שהותאמו להם על סמך המוצרים שקנו בעבר לא השתמשו בהם ,אך
כאשר התלושים הללו הגיעו יחד עם תלושי הנחנה למוצרים שאינם נוהגים לקנות ,הם כן השתמשו
בהם .אם כן ,עלינו לחפש אפשרות שתסביר מדוע הלקוחות השתמשו בתלושי ההנחה שהותאמו רק
כאשר הם הגיעו יחד עם תלושים למוצרים נוספים ,שאינם נוהגים לקנות.
תשובה ( )1אינה נכונה .מן ההסבר שמופיע בתשובה זו עולה כי לקוחות משתמשים בתלושי הנחה בין
אם הם נועדו למוצרים שהם נוהגים לקנות ובין אם לאו (״גם אם אינו זקוק למוצר באמת״) .לפיכך,
לא ניתן להסביר באמצעותו את הפער בהתנהגות הצרכנים ,שכן בפסקה נאמר כי הלקוחות לא
השתמשו בתלושי ההנחה כלל כאשר הם קיבלו רק תלושים עבור מוצרים שנהגו לקנות.
תשובה ( )2אינה נכונה .ההסבר שמופיע בתשובה זו מתייחס לשימוש בתלושי הנחה באופן כללי –
שוכחים פעמים רבות להשתמש בתלושי הנחה – ולכן ,אין בו כדי להסביר את הפער בהתנהגות
הצרכנים כתלות בסוגי התלושים שנשלחו אליהם.
תשובה ( )3נכונה .ההסבר שמופיע בתשובה זו אכן מתאים להסביר את התנהגות הצרכנים – אם ידוע
כי כאשר לקוחות מרגישים שעוקבים אחרי פעולותיהם ,הם נרתעים מלנצל הטבות שמקורן במעקב,
אזי שהם לא ישתמשו בתלושי הנחה שהותאמו להם אישית (= תוצר ברור של מעקב) ,אך ישתמשו
בהם כאשר הגיעו יחד עם תלושים למוצרים שהם לא נוהגים לקנות ,שהרי במצב זה ,שליחת תלושי
ההנחה אינה נתפסת בעיניהם כתוצר של מעקב אחר פעולותיהם.
תשובה ( )4אינה נכונה .מכיוון שבפסקה נאמר כי הלקוחות השתמשו בתלושים שהותאמו להם כאשר
אלה הגיעו יחד עם תלושים למוצרים שהם לא נוהגים לקנות ,לא ייתכן שההסבר לכך נעוץ בעובדה כי
לקוחות נוהגים להשתמש בתלושי הנחה למוצרים שטרם ניסו ,ולא למוצרים שהם נוהגים לקנות בין
כה וכה ,שהרי עובדה זו מסבירה מדוע הלקוחות השתמשו רק בתלושים למוצרים שהם לא נוהגים
לקנות.
.15התשובה הנכונה היא (.)3
כדי לקבוע איזו מן הטענות שמופיעות בתשובות משתמעת מדבריו של קלי ,נבחן כל אחת מהן לאור
האמור בפסקה ,ונבדוק אם היא אכן עולה ממנה.
תשובה ( )1אינה נכונה .בפסקה נאמר כי קשת הטעמים בעגבניות רחבה מבכל פרי אחר כמעט ,גם יותר
מבננות ,זאת בשל השונות הגדולה בריכוז הסוכרים ורמת החומציות .כלומר ,אין שני הגורמים הללו
כשלעצמם משפיעים על טעם העגבנייה יותר משהם משפיעים על טעם הבננה – כפי שנטען בתשובה זו
– כי אם העובדה שבעגבניות קיימת שונות רבה ברמתם של שני הגורמים האמורים ,והיא משפיעה על
קשת הטעמים שקיימת בעגבניות.
תשובה ( )2אינה נכונה .בפסקה נאמר כי כמות חומרי הריח (כמו גם ריכוז הסוכרים ורמת החומציות)
היא אחד הגורמים לכך שקשת הטעמים בעגבניות כה רחבה ,וכן כי הרכב החומרים הללו מושפע
מתנאי האקלים והקרקע ומתכונות הזן .מכאן ,שאין היגיון בטענה כי המאפיינים האמורים משפיעים
על מגוון הטעמים בעגבניות יותר מרמת חומציותן ומריכוז הטעמים בהן.
תשובה ( )3נכונה .בפסקה נאמר כי שלא כמו בבננות ,ריכוז הסוכרים ורמת החומציות בעגבניות
עשויים להשתנות עד מאוד ,ויש בהן לא חומר ריח דומיננטי אחד ,אלא עשרות חומרי ריח דומיננטיים.