Page 8 - ver1
P. 8
תשובה ( )4אינה נכונה .בפסקה השנייה נאמר כי "דפוס שחיקת השיניים ורמת השחיקה מעידים על
סוג המזון שנלעס ועל עומס הלעיסה שהוטל על המשנן" (שורה .)7
.19התשובה הנכונה היא (.)3
נקרא את המשפט ממנו לקוחה ההפניה המופיעה בשאלה" :להפחתת עומס הלעיסה תרמו גם
תהליכים אחרים ,ובהם פיתוחים – לפני שני מיליון שנה בקירוב – של כלי חיתוך וכתישה ,שהקלו על
ריכוכו של המזון ,וכן השליטה באש ובישול המזון ,שהתאפשרו מאוחר יותר" (שורות .)13-15
השליטה באש ,מוזכרת אפוא ,בהקשר של התהליכים שתרמו להפחתת עומס הלעיסה (שהתאפשרו
מאוחר יותר).
תשובה ( )1אינה נכונה .השליטה באש היא חלק מתהליכים מאוחרים יותר ,כלומר ,כאלה שהתרחשו
לאחר המעבר מתפריט צמחי לאכילת בשר.
תשובה ( )2אינה נכונה .הגורמים לשיפור כושר התחרות של האדם הקדמון בטורפים על מקורות
המזון מופיעים בפסקה טרם ההתייחסות לתהליכים להפחתת עומס הלעיסה ,ביניהם נכללת השליטה
באש.
תשובה ( )3נכונה .כאמור ,השליטה באש נזכרת בקטע בהקשר של התהליכים שתרמו להפחתת עומס
הלעיסה.
תשובה ( )4אינה נכונה .השליטה באש התאפשרה מאוחר יותר מיצירת כלי החיתוך והכתישה ,כפי
שמופיע בהסבר לעיל.
.20התשובה הנכונה היא (.)4
תשובה ( )1אינה נכונה" .בענף האחר התפתחו בני אדם בעלי מבנה לסת עדין יותר ,שניזונו בעיקר
מבשר" (שורה .)17
תשובה ( )2אינה נכונה'..." .האדם היכול' ,שהיה בעל מבנה שיניים ולסתות קטנות ביחס לקודמיו"
(שורה .)18
תשובה ( )3אינה נכונה" .אדם בעל תיאבון בריא" נזכר בפסקה הרביעית ,כחלק מעדות משנת ,888ואף
שאין כל התייחסות מפורשת לגודל הלסת שלו ולשיניו בטקסט ,מהעובדה כי עם השנים קטן גודל
הלסת ,ניתן לקבוע בוודאות כי קבוצה לא התאפיינה בשיניים ובלסתות הגדולות ביותר.
תשובה ( )4אינה נכונה .בשורה 9נכתב "על פי ממצאים ארכיאולוגיים ומבדיקת משננים ששרדו
מתקופת האדם הקדמון ,מתברר שבשלבים המוקדמים של התפתחות המין האנושי היה האדם בעל
שיניים גדולות ולסתות מגושמות ,והוא ניזון בעיקר מצמחים".
.21התשובה הנכונה היא (.)1
בשורות 11-12נכתב כי "הוספת הבשר לתפריט התאפשרה בעקבות שיפור בכושר התחרות של האדם
בטורפים אחרים על מקורות המזון ,שיפור שהושג הודות לפיתוח כלים ובהם כלי ציד" .כלומר ,פיתוח
כלי הציד שיפר את כושר התחרות של האדם ,וכך התאפשרה הוספת הבשר לתפריט .לאחר מכן
נכתב כי "המעבר מתפריט צמחי לאכילת בשר הביא לידי הפחתה בעומס הלעיסה שהיה מוטל על
המשנן .להפחתת עומס הלעיסה תרמו גם תהליכים אחרים ,ובהם פיתוחים – לפני שני מיליון שנה
בקירוב – של כלי חיתוך וכתישה ,שהקלו על ריכוכו של המזון ,וכן השליטה באש ובישול המזון,
8