Page 12 - ver1
P. 12

‫תשובה (‪ )4‬אינה נכונה‪ .‬מניסויו של פסטר עולה כי מיקרואורגניזמים אינם נוצרים באופן ספונטני‪ ,‬אלא‬
               ‫ממיקרואורגניזמים אחרים‪ .‬אם כן‪ ,‬במובן זה‪ ,‬אופן היווצרותם דווקא דומה לזה של זבובים‪.‬‬

                                                                                       ‫‪ .23‬התשובה הנכונה היא (‪.)3‬‬

‫תשובה (‪ )1‬אינה נכונה‪ .‬הרתחת מרק הבשר בניסויו של פסטר שימשה לעיקור המרק (כלומר‪ ,‬להשמדת‬
‫מיקרואורגניזמים שייתכן שהיו קיימים בו) וגרמה לאדים העולים ממנו לעבור בצוואר המכל‪ ,‬זאת על מנת‬
‫שבהמשך‪ ,‬כשיתעבו‪ ,‬הפיכתם למים תשמש מחסום שימנע כניסת גורמים מן החוץ פנימה‪ .‬כיסוי כמה מן‬
‫הצנצנות בבד גזה בניסויו של רדי לא שימשה לעיקור הבשר בתוכן‪ ,‬וגם לא לצורכי איטום מלא שלהן‪ .‬אם‬

                                    ‫כן‪ ,‬לא יהיה נכון לטעון שהרתחת המרק מקבילה לכיסוי צנצנות בבד גזה‪.‬‬
‫תשובה (‪ )2‬אינה נכונה‪ .‬הרתחת מרק הבשר בניסויו של פסטר שימשה לעיקור המרק וליצירת אדים‪ .‬השארת‬
‫כמה מן הצנצנות פתוחות בניסוי של רדי שימשה כאמצעי ביקורת‪ ,‬ולפיכך‪ ,‬שני הדברים אינם מקבילים זה‬

                                                                                                             ‫לזה‪.‬‬
‫תשובה (‪ )3‬נכונה‪ .‬הצטברות המים בצוואר המכל בניסוי של פסטר נועדה למנוע כניסת גורמים מבחוץ לתוכו‪,‬‬

                ‫כלומר‪ ,‬לצורך אטימתו‪ .‬אם כן‪ ,‬היא אכן מקבילה לאטימת כמה מן הצנצנות בניסוי של רדי‪.‬‬
‫תשובה (‪ )4‬אינה נכונה‪ .‬הצטברות המים בצוואר המכל בניסוי של פסטר נועדה‪ ,‬כאמור‪ ,‬לצורך איטום‪ .‬על כן‬
‫היא לא מקבילה לשימוש באמצעי ביקורת בניסוי של רדי (אמצעי הביקורת היה דווקא שימוש בצנצנות‬

                                                                                                        ‫פתוחות)‪.‬‬
   7   8   9   10   11   12