Page 12 - ver1
P. 12
תשובה ( )4אינה נכונה .מניסויו של פסטר עולה כי מיקרואורגניזמים אינם נוצרים באופן ספונטני ,אלא
ממיקרואורגניזמים אחרים .אם כן ,במובן זה ,אופן היווצרותם דווקא דומה לזה של זבובים.
.23התשובה הנכונה היא (.)3
תשובה ( )1אינה נכונה .הרתחת מרק הבשר בניסויו של פסטר שימשה לעיקור המרק (כלומר ,להשמדת
מיקרואורגניזמים שייתכן שהיו קיימים בו) וגרמה לאדים העולים ממנו לעבור בצוואר המכל ,זאת על מנת
שבהמשך ,כשיתעבו ,הפיכתם למים תשמש מחסום שימנע כניסת גורמים מן החוץ פנימה .כיסוי כמה מן
הצנצנות בבד גזה בניסויו של רדי לא שימשה לעיקור הבשר בתוכן ,וגם לא לצורכי איטום מלא שלהן .אם
כן ,לא יהיה נכון לטעון שהרתחת המרק מקבילה לכיסוי צנצנות בבד גזה.
תשובה ( )2אינה נכונה .הרתחת מרק הבשר בניסויו של פסטר שימשה לעיקור המרק וליצירת אדים .השארת
כמה מן הצנצנות פתוחות בניסוי של רדי שימשה כאמצעי ביקורת ,ולפיכך ,שני הדברים אינם מקבילים זה
לזה.
תשובה ( )3נכונה .הצטברות המים בצוואר המכל בניסוי של פסטר נועדה למנוע כניסת גורמים מבחוץ לתוכו,
כלומר ,לצורך אטימתו .אם כן ,היא אכן מקבילה לאטימת כמה מן הצנצנות בניסוי של רדי.
תשובה ( )4אינה נכונה .הצטברות המים בצוואר המכל בניסוי של פסטר נועדה ,כאמור ,לצורך איטום .על כן
היא לא מקבילה לשימוש באמצעי ביקורת בניסוי של רדי (אמצעי הביקורת היה דווקא שימוש בצנצנות
פתוחות).

