Page 24 - 1218
P. 24
מועד חורף 2018 - 23 - חשיבה כמותית -פרק ראשון
הסקה מתרשים (שאלות )13-9
עיינו היטב בתרשים שלפניכם ,וענו על חמש השאלות שאחריו.
בניסוי של טעימת תבשילים השתתפו 100טועמים ,וכל אחד מהם טעם שמונה תבשילים.
התבשילים מסומנים בתרשים באותיות א-ח .את ארבעת התבשילים א-ד הכין שף מקצועי ,והם מסומנים בעיגול,
ואת ארבעת התבשילים ה-ח הכין חובב בישול ,והם מסומנים בריבוע.
בנוגע לכל תבשיל התבקשו 100הטועמים לענות על השאלה מי הכין אותו :השף המקצועי ,או חובב הבישול.
הטועמים שצדקו בתשובתם נקראים "צודקים" ,והטועמים ששגו בתשובתם " -שוגים".
הטועמים התבקשו גם לדרג את טעמו של כל תבשיל מ( 1-לא טעים) עד ( 5טעים מאוד).
לכל תבשיל חושבו שני ציונים :האחד -ממוצע הדירוגים של הצודקים ,והאחר -ממוצע הדירוגים של השוגים.
בתרשים מוצגים לכל תבשיל שני הציונים :ציוני הצודקים מוצגים בסימנים בהירים ,וציוני השוגים מוצגים בסימניםBishul
חושב דירוגיהם סמך שעל הטועמים מספר ואת האנכי), (הציר התבשיל שקיבל הציון את מייצ2ג מכלקרסאי).2מן כהים (ראו
מיקומו של
ציון זה (הציר האופקי).
לדוגמה :את תבשיל א הכין השף המקצועי 80 .מהטועמים צדקו בתשובתם וענו שהשף הכין אותו ,והציון שחושב על
סמך דירוגיהם היה 20 .4מהטועמים שגו כשענו שחובב הבישול הכין אותו ,והציון שחושב על סמך דירוגיהם היה .1
מקרא:
את התבשיל הכין
חובב הבישול השף המקצועי
צודקים שוגים צודקים שוגים
ציון ב
התבשיל
5
ה4 ד א
גז 3 גח
הו ב ו 2
ז דחא 1
הטמוסעפמירם 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100
שימו לב :בתשובתכם לכל שאלה התעלמו מנתונים המופיעים בשאלות האחרות.
השאלות
ציון ציון .9
התבשיל
כמה תבשילים Bקיבלו מהצודקים ציון השווהAלהציתובן5שישלקיבלו מהשוגים?
5
4 A 4 (1 ) 1
3 B 3 (2 ) 2
2 AB 2
1 1 BA (3 )3
10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 מספר הטמו (סע4פ )מירם 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 4
הטועמים
© כל הזכויות שמורות למרכז ארצי לבחינות ולהערכה (ע"ר)
אין להעתיק או להפיץ בחינה זו או קטעים ממנה בכל צורה ובכל אמצעי ,אוהתלצבילוןשמידלה -כולה או חלקים ממנה -בלא אישור בכתב מהמרכז הארציהתלצביבוןחשיינלות ולהערכה.
5A
5B

